Thursday, April 7, 2011

~~Perasannya Minah Neyh~~

Dikala remang malam nak berganjak ke pagi, ada orang bangun nak tengok bola..nak gi membuang samada besar atau kecik, aku?? aku pulak yang xboleh tidur..aisey sekarang dah pukul 1.57am. Mata aku xboleh lelap..Adakah sebab aku xminum susu suam sebelum tidur?? ceh..macam baby je minum susu malam-malam. Ha ha ha!!

Dah xboleh tidur neyh mula lah terkenang cerita dulu..cewahh~bukak nostalgia sikit!! Aku teringat masa aku mula-mula menjejakkan kaki ke sekolah baru masa umur 17tahun. Calon pekse neyh. Masuk kelas jadi budak pendiam dulu sebab nak menyesuaikan diri. Dari sekolah bandar tiba-tiba kena pindah ke kampung pulak kan, sedih beno rasa hati neyh, tapi nak buat cemana, keadaan yang memaksa. Jadi tepaksa-rela kan je lah.

Kenangan aku kat sekolah tue yang betul-betul buat aku xboleh lupa, ada sorang cekgu yang mengajar subjek bahasa malayu kat kelas aku, masa tue dia panggil sorang-sorang gi kat depan amik buku latihan, bila sampai turn aku, dia bagi buku macam biasa tapi sempat selitkan pertanyaan cemini "AWAK NEYH MUALAF KE?? SEBAB NAMA AYAH ABDULLAH, MUKA PUN ADA IRAS-IRAS CINA??" whatttt?? kenapa la cekgu cakap muka iras cina, kalau iras korea tue rasanya ada la jugak kenyataan kebenarannya..kui kui kui!! mujur masa zaman aku tingkatan 5 dulu, korea baru nak femes, drama-drama pun hot cerita winter sonata lagi..keh keh keh!! pastu aku jawab lah "xlah cekgu, mak dan ayah saya orang pahang sejati, xde mix dengan mana-mana kaum pun." pemakanan ibu mengandung mungkin.. ha ha ha!!

Tapi tue semua kenangan. Pengalaman hidup yang susah nak dilupakan. Cekgu yang mengajar aku bahasa melayu tue pun sekarang neyh sudah kembali ke rahmatullah kerana serangan jantung. Jom sedekahkan al-fatihah kat cekgu tersebut, semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin. Cekgu neyh pun xkedekut nak bagi markah..aku suka. \(^__^)/


Nota Kaki - 1 : Sengaja letak gambar sendiri banyak-banyak, nak tengok dari sudut mana datangnya iras-iras Koreanya..eh silap, Cina sebenarnya. :))

Nota Kaki - 2 : Sebenarnya gambar kuat berangan!! ha ha ha~

2 comments:

Mila said...

ehhh....alin upenyer..ingat sape la td...dah xcam sgt...kawan cyber paling lama...:)
mmg alin suka pasan comel..hehe..

Alinaleen said...

haha..yea, alin lah.. :D memang kan, sahabat cyber paling lama kenal dan belum pernah sekali pn jumpa..hihihi