Thursday, January 26, 2012

~~Nak!! Nak!!~~


Cantikkan mixer neyh..he he he, aku mimpikan mesin neyh sekarang, selalu berangan nak buat pavlova..ha ha ha, sekarang mixer kat rumah aku tue dah keuzuran, alat-alatan membaking pun nak berwajah baru jugak, alahai..mimpi benda neyh siang malam. =P

Alatan-alatan membaking neyh sebenarnya bukan murah yea, kalau nak membeli sekaligus memang tidak lah, sebab orang cakap membaking neyh hobi elit. buahaha!! sebab apa dikategorikan elit bagi aku mungkin sebab melibatkan barang-barang segar dan harga dalam pasaran pun dikawal, cewahhh..tue pendapat aku laa, yea la kan, harga telur gred A dah rm berapa 1sarang, pastu kalau cheese pun nak yang import..sebab nak kek sedap neyh tadi kan.. =)

Aku minat membaking..hobi dulu-dulu suka buat caremel je, start dari kukus, memajukan diri mengenal ketuhar pulak. he he he, tambah pulak sekarang kek macam-macam corak, tue pun buat aku teruja. Impian nak bukak kedai bakery memang ada, tapi sebelum ilmu xpenuh didada aku rasa baik aku mengorak langkah kecik-kecik dulu. heeeee, apepun aku harap, satu hari impian aku untuk ada kedai bakery sendiri terlaksana. InsyaAllah. :)



**entry edisi berangan, pavlova pun aku xpernah terai nak buat sebab mixer aku xcanggih. sigh!! alasan..wuwuwu~

2 comments:

Mila said...

uiii...mcm heavy duty mixer je...mahal kot nk beli...
ambe guna hand mixer je yg..huhu..

Aya Ekeuchi said...

sekarang pun alin pakai hand mixer jugak..tapi 'bercinta' sikit time nak buat merigue..hihihi, impian nak memiliki tue mesti kena ada mila..hehehe :D :D